Laadklepstoringen 24/7:

0031 (0)651699029
0031 (0)595431835

T. 0031 (0)595431835
E: info@carrosserieluchtenberg.nl

Wie zijn wij

Carrosseriebedrijf Luchtenberg is een bedrijf gespecialiseerd in het bouwen van polyester carrosserieën voor bestel- en vrachtwagens.De laadbakken worden volledig in eigen beheer en in elke gewenste uitvoering gebouwd, zoals de klant het wil.

Het bedrijf levert maatwerk volgens de nieuwste ontwikkelingen en heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd als het gaat om kwalitatief hoogwaardige naadloze carrosserieën.
  

Geschiedenis

De geschiedenis van Carrosseriebedrijf Luchtenberg voert terug tot 1912.
In dit jaar startten E.Luchtenberg en J.Berghuis een kuiperij/wagenmakerij in Uithuizen. De landbouwers op het Groninger Hoogeland vormden met hun landbouwwagens en andere agrarische hulpmiddelen tot na de Tweede Wereldoorlog de belangrijkste klantenkring.
Nadat J. Luchtenberg de zaak voortzette, werd er begonnen met het spuiten en schadeherstel van personenwagens en later ook voor vrachtwagens.
Doordat de vraag naar landbouwwagens afnam, ging het bedrijf zich meer richten op de carrosseriebouw. In het begin bestond dit voornamelijk uit houten en metalen carrosserieën.
Begin jaren zeventig kwam E. J. Luchtenberg in het bedrijf. Vanaf dat moment werden de ambachtelijk gebouwde houten en metalen carrosserieën vervangen door polyester kunststofbouw.
Vanaf 2017 is de huidige eigenaar J. Schat, die het bedrijf van Dhr. E.J. Luchtenberg heeft overgenomen.
Sinds 1991 is het bedrijf gevestigd op het industrieterrein Edama in Uithuizen. In het pand zijn zowel het autoschadeherstel als de carrosseriebouw ondergebracht.

content image
content image

Recent afgeleverd

Bekijk hier onze recent afgeleverde producten.

of bel met
0031 (0)595431835